Koopstress…

“Meneer de verkoper, heeft u ook een maatje groter?… Nee, niet in die kleur. Ik zoek een die bij mijn kostuum past… Nee die kleur is te fel… En deze is weer te groot….” Heb je dat wel eens, dat je op zoek bent naar een overhemd maar dat je de juiste maat niet kunt vinden. Of niet de juiste kleur? Zeker als het gaat om een overhemd kan de zoektocht wel eens lastig zijn. Waar let je nou op als je een overhemd nodig hebt:

1) De juiste maat.

2) Welke kleur past bij je kostuum of bij je pantalon.

3) Hoelang moet hij meegaan.

Kwaliteit is geld waard.

1) Waarom de juiste maat? Je wilt je lekker kunnen bewegen. Je niet stijf voelen of ongemakkelijk. Zeker als je een zakelijke afspraak hebt wil je niet onzeker overkomen maar juist iets uitstralen. Dan moet een overhemd niet te strak zitten. 2) Als je een kostuum draagt wil je de overhemd er wel op afstemmen, soms zit er een gekleurd¬† streepje of ander werkje in je kostuum waardoor niet alle kleuren erbij gecombineerd kunnen worden. Ook de schoenen en de riem moeten niet met het overhemd vloeken. 3) Maakt het uit hoelang het overhemd meegaat? Niet echt, maar je wilt toch ook niet heel vaak op zoek naar een overhemd alleen omdat de “oude” die je nog niet zolang hebt, verwassen, gekrompen of stuk is. Sommige hebben zo een slechte kwaliteit dat ze na een of twee keer wassen krimpen wat meteen zichtbaar is bij de mouwen. Afhankelijk van de gelegenheid wanneer je ze draagt komt dat niet heel representatief over.

Winkelen.

Je hebt al een paar winkels gehad, en dan vind je het merk dat bij je past. Profuomo! Een merk dat voortkomt uit een familiebedrijf dat de kwaliteit voorop stelt. Voor vele generaties lang word er al gezorgd voor goede kwaliteit overhemden. Ze werken nauw samen met Italiaanse designers. In de winkel kun je misschien niet de juiste kleur vinden maar als je eenmaal weet welke maat je hebt kun je via internet de wereld aan overhemden bestellen. Pas je ze toch liever dan kan dat in de 376 winkels die ze hebben. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa.

De gesprekken zullen dan ineens heel anders lopen: “Meneer de verkoper, het overhemd dat u mij aanbevolen heeft past perfect. En ook de kleur matcht bij het geheel!” En klaar ben je met je zoektocht!

About the Author

Tony

View Posts →